HÍREK




Tisztelettel adózunk dr. Gyenesei István a Somogy Megyei Közgyűlés volt elnöke, egykori önkormányzati miniszter emléke előtt. Nyugodjék békében!













TÖRÖK-FÜRDŐ

Elkészült az egykori Török-fürdő romjait bemutató projekt jóváhagyott látványterve. A fürdő az eredeti helyén a jelenlegi talajszinten lenne megépítve a látványtervek alapján, a beruházás várható kezdete 2024 nyara.




Tisztelt Lakosság!

Önkormányzatunk 2006 óta működteti a település postahivatalát - az akkori bezárásokra válaszként -, mivel akkor is és most is azt gondoltuk, hogy bizonyos szolgáltatások szükségesek egy élhető településhez.

Az idén októberben a törökkoppányi postának is át kellett állni digitális működési rendszerre, ez önkormányzatunknak közel 1 millió forint költséget jelentett.

Az új rendszer indulása előtt pár nappal derült ki, hogy a posta a továbbiakban nem biztosítja a lottó terminál működését - a lottó gépet el is vitték tőlünk -, a jövőben a Szerencsejáték Zrt-vel kell megállapodást kötnünk.

Természetesen felvettük a kapcsolatot a Szerencsejáték Zrt. illetékeseivel és több csatornán is megpróbáltuk visszaállítani a megszokott szolgáltatást.

A tegnapi nap folyamán kaptunk pozitív választ megkereséseinkre, mely alapján várhatóan újra működni fog lottó terminál a postánkon és valószínűleg bővebb termékpalettával a korábbiakhoz képest.

Pontos információk birtokában további tájékoztatást adunk.

Varga György polgármester



Határozat a 2024. évi általános helyhatósági választás során a képviselő-testület megválasztható tagjainak számáról


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a posta - technikai okok miatt - 2023. október 26. napján 10.00 óráig tart nyitva, október 27. napján egész nap zárva!



Október 16-20-ig a posta 8.00-12.00-ig tart nyitva!




Hulladékudvarok

Országszerte 281 hulladékudvar szolgáltatásait veheted igénybe, amelyek elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről itt tájékozódhatsz.

https://mohu.hu/media/hirek/igy-szemetelunk-mostantol-uj-hulladekudvarok-nyilnak-gyorsabb-es-egyszerubb-lesz-a-leadas.html

https://mohu.hu/egyeb-cikkek/hulladekudvarok.html






Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Szabadics Építőipari Zrt. szivacsos vízhálózat tisztítást végez a település teljes területén 2023. szeptember 6-tól szeptember 22-ig. Az ivóvízvezetékek tisztítása napközben zajlik, mely során rövidebb vízhiányok előfordulnak. A tisztítás ideje alatt a csapokon sárgás, barnás víz folyhat ki, mely rövid folyatás után letisztul. A kifolyt víz az elszíneződés ellenére az egészségre nem ártalmas.













Emlékeztető!


Amennyiben mégis szükség lenne rá ...


Amnesztiát kaphatnak a háztartási kutak

Bürokratikus akadályok miatt mentesítenék a bejelentési procedúra alól az 50 méternél nem mélyebb és az első vízzáró réteget nem érintő háztartási és mezőgazdasági öntözési célú kutakat, és jogszerűen létesítettnek minősítenék őket – olvasható a Belügyminisztérium törvénytervezetében. Kivételt képeznek ezalól a védendő területek. A javaslat arra is kitér, hogy "a legfeljebb évi 500 köbméter vízkivételig és kifejezetten háztartási igények kielégítésére használt kutaknál lehet elengedni az engedélyeztetést".