HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Gondolatok falunk helytörténeti gyűjteményéről

2005 - a faluból elszármazottak találkozója. Törökkoppány ünnepi díszben, szép műsorral, étellel-itallal és nagyon sok szeretettel várta egykori lakóit. S a múltra való emlékeztetőül egy helytörténeti gyűjteménnyel, amit már nagyon régóta terveztünk a falu vezetőivel. Erre az alkalomra végre sikerült megvalósítani.

Az önkormányzat támogatásából, a falubeliek adakozásából és néhány ember több hónapig tartó munkájából állt össze az anyag.

A szekrényekben megőrzött ruhák, a padlásokon porosodó használati tárgyak és régi kihalt mesterségek munkaeszközei.

A hazalátogató egykori koppányiak őszinte érdeklődéssel, meghatottan járták végig a termeket és ismerték fel gyermek- és ifjúkoruk emlékeit.

A megnyitás után az iskola minden osztálya megtekintette a gyűjteményt, néha foglalkozásokat is tartottak itt. Cseszméről kirándulócsoportok is jöttek, aztán néhány érdeklődő család.

Most, 10 év múlva a kiállítási anyag átrendezésével, bővítésével és elérhetőségeink közlésével szeretnénk elérni, hogy a helybelieken kívül más iskolák diákjai, turistacsoportok, a natúrpark látogatói is mind többen megtekinthessék gyűjteményünket.

Megtekintés előzetes bejelentkezés után!

Elérhetőségeink:

7285 Törökkoppány, Táncsics u. 34.

E-mail: gyf62@freemail.hu