Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A NYUGDÍJASOKNAK SZÓLÓ REZSIUTALVÁNYRÓL

2019.08.25

Minden nyugdíjas szeptember 30-ig 9 ezer forintot kap "rezsiutalvány" címén. Ebből gáz- és villanyszámla fizethető, 2020. március végéig használható fel.

A rezsiutalványok értéke egyszeri 9000 forint, amit három darab 3000 forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat a Posta kézbesíti szeptember 30-ig. A Posta a kézbesítést kizárólag egyszer kísérli meg. A postai kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstárnál kell előterjeszteni november 30-ig. Az utalvány adómentes.

A rezsiutalványra jogosultak a teljesség igénye nélkül - a 2019 májusában ellátásban részesülő öregségi nyugdíjasok, özvegyi nyugdíjasok, a szülői nyugdíjat, árvaellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági ellátást, rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot, rokkantsági járadékot, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát kapó személyek.

A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni: postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni. A részletes tájékoztatás a szolgáltató ügyfélszolgálati átvételről a szolgáltató honlapján lesz elérhető. Egyszerre több utalványt is és egyszerre több csekk befizetéséhez is fel lehet használni. A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget kiegészíteni csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem. Az utalvány készpénzre nem váltható. A szolgáltató ügyfélszolgálatán átadott rezsiutalványok értékét a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az átadást követő 15 napon belül jóváírja a fogyasztó folyószámláján.